Mafaldine Proteinske
sa brašnom od semena tikve golice

Dijetetski proizvod –
Hrana za osobe intolerantne na gluten

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100 g
Energetska vrednost 1530 kJ/362 kcal
Masti 4,6 g
     Od toga zasićene masne kiseline 1,5 g
Ugljeni hidrati 62,3 g
     Od toga šećeri <4 g
Vlakna 7,39 g
Proteini 20 g
KUPI OVAJ PROIZVOD

GOLD PANON GRAIN MAFALDINE SA BRAŠNOM OD SEMENA TIKVE GOLICE – PROTEINSKE
Mafaldine sa brašnom od semena tikve golice je testenina koja ne sadrži gluten i posna je, te je pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. Gold Panon Grain Mafaldine se proizvode od kukuruznog brašna od zrna kukuruza kome je odstranjena klica (80%), sa brašnom semena tikve golice (20%) i vode. Glavna karakteristika je u tome da je testenina obogaćena visokim sadržajem proteina. Deo proteina potiče od brašna od semena tikve golice koje sadrži preko 50% proteina, a deo od posebne sorte kukuruza koji, u odnosu na običan kukuruz, ima i do 25% više proteina.
Brašno od semena tikve golice je bogato omega-3 masnim kiselinama. Prepuno je cinkom koji pomaže ljudskom organizmu u očuvanju imuniteta. Poseduje visok sadržaj proteina i prehrambenih vlakana. Prirodne je, intenzivno zelene boje, specifčnog sastava i visoke nutritivne vrednosti. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje ovog brašna radi povećanja udela proteina u ishrani.
Testenine se preporučuju i u ishrani sportista, jer sadrže skrob (ugljeni hidrat), čak do 75%, koji se u organizmu pretvara u glikogen, koji se skladišti u mišicima. A kasnije, kod većih fizickih napora i treninga, kada je potrebno puno energije, glikogen se pretvara u glukozu, a glukoza u potrebnu energiju.

NAČIN PRIPREME
U 1 litar proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 4-5 minuta pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom.