Korn fleks
Sa kakao prahom

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100g u 30g
Energetska vrednost 1646 kJ/388 kcal 493,8 kJ/116,4 kcal
Masti 2 g 0,6 g
     Od toga zasićene masne kiseline 0,8 g 0,24 g
Ugljeni hidrati 85 g 25,5 g
     Od toga šećeri 14 g 4,2 g
Belančevine 6 g 1,8 g
KUPI OVAJ PROIZVOD

GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES
Korn fleks je izrazito zdrav i hranljiv proizvod čiji je glavni sastojak kukuruz. Bogat je skrobom, proteinima i mineralima. Omiljena i hrskava zdrava hrana koja je ujedno i prirodni izvor energije za svakodnevne aktivnosti. Pogodan je za posebne režime ishrane te se može uključivati u ishranu vegetarijanaca i vegana. Kukuruz je bez glutena, čuva srce, pomaže u očuvanju vitke linije, moćan je antioksidans, kao dobar laksativ poboljšava rad creva. Gold Panon Grain Corn Flakes je bez glutena, te je pogodan za osobe obolele od celijakije, ili intolerantne na gluten.

KAKO SE PROIZVODI GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
Postupak izrade Gold Panon Grain Corn Flakes-a počinje sa odabirom odgovarajućeg hibrida kukuruza. Njegovim pravilnim skladištenjem i mlevenjem dobija se najkvalitetnije kukuruzno brašno, koje zatim prolazi kroz fazu prosejavanja gde se uklanjaju eventualno prisutne nečistoće. Brašno se zatim meša sa različitim rastvorima za ukus (u zavisnosti od vrste koja se proizvodi rastvor za ukus se pravi mešanjem vode slado sirupom, kakaa, ili sl.), posle čega se vrši hidrotermička obrada dobijene smeše i pahuljičenje. Dobijene pahuljice se dalje transportuju na sušenje. Tokom sušenja one dobijaju karakterističnu zlatkasto-smeđu boju, postanu hrskave i delimično se naduvavaju stvarajući mehuriće po površini. Tako obrađene pahuljice spremne su za pakovanje.

ŠTA SADRŽI I OD ČEGA SE PROIZVODI GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
U svom sastavu Gold Panon Grain Corn Flakes sadrži: KUKURUZ, SO i GLUKOZNI SIRUP. Za njegovu proizvodnju se ne koriste veštačke boje, arome, konzervansi.

KAKO SE OBEZBEĐUJE KVALITET GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
Kontrola kvaliteta je važna u svim fazama proizvodnje Gold Panon Grain Corn Flakes-a. Neke od karakteristika koje se kontrolišu su vlažnost, hrskavost, boja i debljina pahuljica. U akreditovanim laboratorijama se kontrolišu nutritivne vrednosti, kao i zdravstvena ispravnost proizvoda. Gold Panon Grain Corn Flakes je proizveden tehnološkim postupkom koji je sertifikovan po FSSC i ISO 22000:2005 sistemu bezbednosti hrane. Standard FSSC 22000 je najsveobuhvatniji sistem za upravljanje bezbednošću hrane zato što u potpunosti obuhvata standard ISO 22000, preduslovne programe PAS 220, standard HACCP i pristupne korake za CODEX. Standard FSSC 22000 je priznat od strane Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI). Na taj način, organizacija može pomoću standarda FSSC 22000 da ispuni zahteve trgovaca na svetskom nivou ili glavnih prehrambenih kompanija pod okriljem jedinstvenog, međunarodno priznatog sistema upravljanja bezbednošću hrane. Krajnji cilj FSSC 22000 je da unapredi standarde za bezbednost hrane, i obnovi poverenje potrošača, što predstavlja korist celoj industriji.

KAKO SE PRIPREMA GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
Kukuruzne pahuljice se vrlo jednostavno pripremaju, prostim dodavanjem mleka, soka ili jogurta.