Palenta
organska instant integralna kukuruzna

Dijetetski proizvod –
Hrana za osobe intolerantne na gluten.

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100g
Energetska vrednost 1524 kJ/360 kcal
Masti 4 g
     Od toga zasićene masne kiseline 0,6 g
Ugljeni hidrati 68 g
     Od toga šećeri  <1,2 g
Belančevine 7,5 g
KUPI OVAJ PROIZVOD

GOLD PANON GRAIN ORGANSKA INSTANT INTEGRALNA KUKURUZNA PALENTA
Palenta se dobija od kukuruza. To je u stvari kukuruzni griz i razlikuje se od kukuruznog brašna. Instant znači da je prethodno hidrotermički obrađeno, što skraćuje vreme kuvanja.
Najvažnija stvar je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost. Palenta ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čoveka. Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za palentine moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva. Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.
Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom enegrijom.

KAKO SE PRIPREMA PALENTA?
Prvo se u šerpi odmeri količina vode, u odnosu na to koliko nam je porcija potrebno. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i posolite. Zatim polako dodajte sadržaj kesice uz mešanje. Dok sipate palentu malo po malo, sve vreme je potrebno mešati. Ako se sipa odjednom veća količina, onda se stvaraju grudve. Na kraju se može dodati kašika maslaca ili ulja. Dovoljna su samo 3 minuta za pripremu ovog jela. Najčešće se jede i dobro se slaže sa mlečnim proizvodima. Palenta može zameniti hleb, pire krompir i testeninu, pa je zato pogodna kao prilog uz mnoga jela.